Oplev Historie og kultur i Slagelse 

Mesterdigter H.C. Andersen har sat sit præg på Slagelse, og således også på Slagelse Museum. Indenfor er der skabt en hel gade, som viser hvordan Slagelse så ud, da H.C. Andersen gik i skole i byen. I Slagelse Museum kan man opleve atmosfæren fra det gamle Slagelse. Museet består af en række forskellige bygninger, der alle fortæller deres egen historie. Museum Slagelse ligger placeret i Slagelse by. På Slagelse Museum kan man få et indblik i, hvordan Slagelse så ud, da H.C Andersen gik i skole i byen. I Slageles Historiske Gade er der bl.a. en genskabt købmandsbutik fra 1940’erne og 50’erne, som duft af nymalet kaffe og røgede spegepølser frister besøgende med. Slagelse Museum er et must-see for enhver HC Andersen-fan. Læs mere her omkring de mange oplevelser i Slagelse.

Gamle middelalderbygninger og helligåndshuset 

Slagelse Kloster råder i dag over de fredede bygninger, der indeholder 33 lejligheder. Hertil kommer noget af det bedst bevarede middelalderbyggeri i Slagelse – Helligåndshuset med Helligåndskirken. Når man træder igennem klosterporten mærker man roen sænke sig. Det er som en tidslomme – væk fra den travle hverdag udenfor. Slagelse Kloster er et roligt og fredeligt sted, hvor man kan slappe af og lade tankene flyve.

Tag børnene med på legeplads lidt udenfor Slagelse

Labyrinten er en af de mest besøgte attraktioner i Slagelse. Labyrinten består af en række små stier, der snor sig igennem en hæk. Legeplads Slagelse Det er sjovt for børn at komme til at vandre rundt i labyrinten, og for voksne er det også en hyggelig oplevelse. Legeplads Slagelse I midten af labyrinten findes der en lille sø, hvor man kan se ænder og andre dyrene boble rundt. Legeplads Slagelse er en af de mest besøgte attraktioner. Legeplads Slagelse består græsplæne omgivet af store træer og buske.