Har du prøvet at miste?

Alle kommer til at opleve det en gang i deres liv. Men nogen før end andre. Uanset hvornår i ens liv det sker, er det en svær situation at havne i. Men husker du også at mindes de gode oplevelser? Du må gerne være glad. Man kan sagtens sørge og samtidig lade sig selv være glad.

Hvad er en bedemands job?

Når det sker at nogen går bort og man skal til at planlægge begravelsen eller bisættelsen, er noget af det første man som regel gør er at ringe til en bedemand. Ved et klik her kan du læse meget mere om hvad det indebærer. Men en stor del af deres arbejde er at hjælpe de pårørende, med al den planlægning der hører til, alt lige fra at finde en gravsten, kiste og blomster, men en stor del af deres arbejde indebærer også samtale. Mange finder nemlig en stor trøst og hjælp i, at andre sætter deres tid af til at lytte til alle de oplevelser og minder man har med den man har mistet.

Husker du at gøre noget godt for dig selv?

Sorgen kender ikke til tid. Den kommer og går. Også på tidspunkter man ikke synes den er velkommen. Men det er vigtigt, at du giver dig selv den tid det tager. På den måde passer du på dig selv, ved at give sorgen den tid, den har brug for. Hvad gør dig glad? Brug meget tid på det der gør dig glad, måske det er en masse familietid eller måske en film aften med vennerne. Det kan også være du nyder en lang gåtur i den friske danske sommervind. Det er en god ting at tænke på oplevelser med den man har mistet, men det er lige så godt, at blive ved med at opleve nye ting, der kan proppe noget glæde ind i hverdagen.