Brystøvelser til dig, der vil have et større og mere markeret bryst

Leder du efter et par nye bryst øvelser? Bryst er en af de ting, som flest træner, når de starter på træning. En stor og fyldig brystkasse har også stor prioritet hos stort set alle. Derfor er der også mange, der vælger at bruge meget af deres tid i styrkelokalet på at træne bryst og forskellige push-varianter.

Det er vigtigt, at du har en række forskellige bryst øvelser, som du kan tage i brug, når det kommer til at blive stærkere. Du skal sørge for at træne brystet på flere forskellige måder for at få de bedste resultater både styrkemæssigt, men også i forhold til udseende.

Bænkpres

Bænkpres bliver ofte kaldet for kongeøvelsen. Det er den helt store brystøvelse, hvor det handler om at kunne tage mest i. Det er dog vigtigt, at du altid prioriterer din form og teknik over den mængde kilo, som du kan have på stangen – også ved bænkpres.

Bænkpres fungerer ved, at du ligger på en flad bænk. Du kan enten benytte en stang eller håndvægte. Hvis du bruger en stang, så putter du belastningen på stangen og begynder øvelsen. Øvelsen udføres ved, at du lader stangen komme ned til dit bryst og derved skubbe stangen op igen. Det er vigtigt, at du er spændt i din krop, samt at dine albuer vender en smule indad. Du må ikke have dem i 90 grader, da du kan få ondt i din skulder.

Skrå bænkpres

En variation af bænkpres er skrå bænkpres. Det bliver også ofte kaldt for Inline Dumbell Press, da du typisk her vil bruge håndvægte. Øvelsen udføres i princippet på samme måde som bænkpres, men her er bænken dog skrå. Det vil betyde, at du vil ramme din brystmuskel på en anderledes måde og derved træne den på en anden måde. Det er en meget effektiv øvelse til dig, der gerne vil have en større brystmuskel.

Flyers

En tredje rigtig god øvelse, der rammer dit bryst er flyers. Her kan du lave forskellige variationer alt efter, hvad du gerne vil ramme. Du kan lave den i et kabeltårn, hvor du presser frem ad. Du kan også lave den på en bænk, hvor du har tæt på strakte arme og lader vægtene falde ud til siden. Herefter kører du vægtene tilbage på plads, hvor armene stadigvæk er tæt på strakt. Det skal gerne kunne mærkes i brystet.