Sådan får du et fritidsarbejde

Hvis du er teenager, kender du sikkert til pengeproblematikken. De andre fra klassen har arrangeret endnu en cafétur, men du har allerede brugt dine lommepenge og vil ikke spørge dine forældre om penge igen. Mange af de andre har et arbejde, hvor de tjener deres egne penge. Du drømmer om at gøre det samme. Men hvordan får du fat i fritidsarbejdet? Det får du tips til nedenfor.

Find det rette job

Måske har du umiddelbart svært ved at tro det, men faktisk findes der mange forskellige fritidsjobs derude til dig, der er mellem 13 og 18 år. Det handler bare om at lede og holde både øjne og ører åbne, når du først går i gang.

For eksempel kan du blive piccoline i en virksomhed. Det går ud på at hjælpe firmaets ansatte med små praktiske opgaver. Det kan være alt lige fra at lave kaffe, rydde op, gøre klar til møder eller dele post ud. Hvis du leder på forskellige jobportaler, vil du se, at der ofte dukker jobannoncer op, hvor firmaer for eksempel leder efter piccoliner.

Er du glad for børn, og kender du nogle familier, der mangler en babysitter? Så kan du overveje at spørge dem, om du kan hjælpe. Fordelen er nemlig, at du samtidig har mulighed for at lave lektier eller andet praktisk, hvis det er om aftenen, hvor barnet sover.

Fordele i at få et fritidsjob

Der er mange fordele i at få et arbejde som ung. For det første lærer du at tjene dine egne penge. Derudover lærer du, hvad det i det hele taget vil sige at arbejde. Her er der nogle forpligtelser forbundet med arbejdet, som vil gavne dig i fremtiden.

Hvis du er over 18 år og skal i gang med en videregående uddannelse inden længe, bør du allerede nu overveje at tilmelde dig CA a-kasse. Det er en a-kasse, der giver både professionelt og målrettet karriererådgivning uanset, om du er i job eller ej.