Sådan opbevarer du bedst din makeup

Hvis du er, som kvinder er flest, har du givetvis en masse makeup og skønhedsprodukter stående. Og stående er måske så meget sagt. Noget ligger i din håndtaske. Andet ved spejlet i badeværelset og lidt er gemt væk i en gammel toilettaske.

Den lidt lemfældige omgang med produkterne kan føre til skadede produkter, som igen resulterer i flere brugte penge, fordi du hver gang skal ud og investere i nye. Men med denne guide i hånden kan du blive klogere på, hvordan du bedste opbevarer din makeup.

Gennemsigtig opbevaring giver det bedste overblik

Hvis du gerne vil have et godt overblik over din makeup, så du ikke skal lede febrilsk hver morgen, bør du investere i en makeupholder i et gennemsigtig materiale som akrylglas. Så kan du hurtigt danne dig et overblik over alle dine produkter uden at skulle åbne alle skuffer.

Samtidig giver akrylglas et lækkert eksklusivt touch og udmærker sig desuden ved, at det er let at rengøre. Og fordi man ofte opbevarer sine makeupprodukter i værelser som bade- eller soveværelse, hvor der er meget støv, er det en fordel, at den er let at rengøre.

Sorter dine produkter

Hvis du gerne vil have et overskueligt område med makeup, bør du sortere din makeup på jævnlig basis. For det er ikke noget mere irriterende end at skulle lede mellem halvtomme etuier. Og hvis du er, som så mange andre, har du garanteret flere tørre mascaraer eller knuste øjenskygger liggende. Som bare roder i det samlede billede.

Hvis du kigger på din makeupsamling med kritiske øjne af og til, kan du også bedre holde styr på dine produkter. Måske har du ikke brug for al den glimmerpudder, som du har arvet efter din mor, der var ung i slut 90’erne? Eller måske får du ikke brug for en knastør foundation, der passede til din kulør, dengang du tog solarium tre gange om ugen? Væk med det.

Køb kvalitet – og få hjælp til dine køb

Mange af os har en tendens til blot at smide et produkt ned i kurven, fordi vi lige bliver overvældet af købertrang. Men nogle gange kan det være en rigtig god idé at slå koldt vand i blodet og få hjælp til dine makeupkøb.

Måske står du med en øjenskygge hånden, som du bare synes har den smukkeste farve. Men bare fordi farven er smuk, er det ikke ensbetydende, at den står godt til din teint. I værste fald kan er forkert farvevalg fremhæve dårlige træk eller få en til at se lidt småsyg ud.

Så ræk ud til ekspedienten og få denne til at hjælpe dig med at finde den rigtige farve til din teint og dine ansigtstræk. De er der for at hjælpe dig, og de trækker på mange års erfaring med makeup og styling. Så der er ingen skam i at få professionel hjælp. På den måde er du fri for alle dine fejlkøb.