Vælg den rigtige vaskemaskine, når du flytter hjemmefra

Når du flytter hjemmefra, har du selvfølgelig brug for at kunne vaske dit tøj. Medmindre du flytter på kollegieværelse eller i en lejlighed, hvor der allerede er en vaskemaskine, har du brug for at tage stilling til, hvilken maskine du skal købe. Det kan godt være, at der er et vaskeri i nærheden, men det er både besværligt og dyrt i længden at bruge. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du vælger den helt rigtige vaskemaskine, når du skal flytte hjemmefra.

Research markedet

Markedet for vaskemaskiner er stort, og det kan virke helt uoverskueligt at sætte sig ind i, hvilken du skal vælge. I stedet for bare at købe den første, du finder, så gør dig selv en tjeneste og find en oversigt over vaskemaskine test, hvor du kan få et hurtigt overblik over, hvad der er bedst på markedet til prisen. På en hjemmeside som Toppricer kan du nemt sammenligne forskellige produkter, blandt andet vaskemaskiner, så du kan finde den, der er bedst baseret på eksperters anmeldelser og prisen på maskinen. 

Hvor meget plads har du?

Måske flytter du ind i en mindre lejlighed, og så er det særligt vigtigt at tænke over pladsen, når du skal vælge vaskemaskine. Det kan være en fordel at vælge enten en topbetjent maskine eller en kombineret vaske-tørremaskine, hvis pladsen er trang. En topbetjent maskine fylder mindre, og mange af modeller har faktisk hjul på, så den kan flyttes rundt. En kombineret vaske-tørremaskine giver dig derimod både vaskemaskine og tørretumbler i én samlet maskine, så det kan være et godt valg, hvis du ikke har plads til en vaskesøjle.

Lydniveau

Lydniveauet kan også være vigtigt at tænke mere over. En vaskemaskine kan larme rigtig meget, og derfor kan det være en god idé at vælge en model med et lavt lydniveau. Dette er særligt gældende, hvis du bor i en lille og lydt lejlighed, eller hvis du har underboere, som du gerne vil tage hensyn til. 

Maskinens kapacitet

Bor du alene eller sammen med en kæreste, er det måske ikke nødvendigt at vælge en vaskemaskine med en kapacitet, som passer til en større børnefamilie. Læs op på vaskemaskinernes kapacitet, som er et udtryk for, hvor mange kilo tøj der kan være i maskinen. Du kan også nemmere fylde vaskemaskinen helt op, hvis kapaciteten svarer til din husstands størrelse og på den måde spare penge på vand og el på sigt.