Vælg en seng der passer til din krop

Både unge og gamle har gavn af en god nats søvn. Mange har problemer med at sove om natten og en af grundene kan være, at du har en dårlig seng. Der findes mange forskellige kropstyper og mange forskellige sengetyper og for at få den bedste søvn, må du matche din krop til den perfekte seng. Der er desværre ikke en enkelt seng, der passer til alle. Her kan du finde en seng og læse mere om det store udvalgs fordele og ulemper, så du kan finde en seng, der passer præcist til din krop.

Elevationssenge

Elevationssenge, der kan hæve og sænke hoved-og fodende kan være rigtig god for folk med rygproblemer. Det kan give ryggen ekstra støtte om natten. Desuden kan behovet for støtte ændre sig, og så kan sengen også ændre sig. Det er desuden rart, hvis du har en dag i sengen, hvor du vil se serier, at du kan hæve hovedenden af sengen. Det er luksusseng.

Kontinentalsenge

Kontinentalsenge er opbygget af tre lag. Nederst er en boxmadras, det mellemste lag er en springmadras og det øverste er en topmadras. Med flere lag kan sengen være bedre til at aflaste kroppen. Der findes dog også mange variationer af kontinentalsenge. De kan have ekstra mange fjedre eller en ekstra blød boxmadras. Derudover findes der mindst to former for topmadras at vælge mellem. En latex topmadras er god, hvis du har det meget varmt om natten. Det giver kroppen god støtte og er meget åndbart, så det leder varme væk fra kroppen. Du kan også få en topmadras med memory skum. Den former sig efter kroppen og kan derfor være god, hvis du har led- eller muskelsmerter. Fordi den former sig efter dig, stopper den heller ikke blodomløbet og kan være god til at forebygge problemer med kredsløbet. Det betyder også, at den hjælper dig med at holde varmen om natten.

Almindelig boxmadras

En almindelig boxmadras er en simpel seng og kan være en billigere løsning, men kan også sagtens være komfortabel. Der er mange forskellige former for boxmadrasser, og der er stor forskel på kvaliteten af dem. Ligesom de andre senge kommer det an på, hvad din krop kan lide. Du kan få tykke, bløde madrasse,r du synker helt ned i, så du ikke har lyst til at stå op om morgenen. Nogle mennesker bryder sig dog ikke om bløde madrasser, og så kan du finde andre madrasser, der støtter kroppen bedre.