Vitra: Designermøbler i tysk kvalitet

Vitra er en schweizisk virksomhed, der har produceret designermøbler i høj kvalitet siden 1953. Virksomheden er kendt for sin dedikation til at skabe unikke og innovative møbler, der både er funktionelle og æstetisk tiltalende. Vitra har overtaget produktionen af en bred vifte designermøbler fra blandt andet Verner Panton og Eames, og de fleste af Vitras produkter er fremstillet i Tyskland og andre europæiske lande.

Vitra og den ikoniske Eames Chair

Vitra er især kendt for sin produktion af Eames Chair, et af de mest ikoniske og efterspurgte møbler i verden. Siden stolen kom på markedet, har den været et populært valg for dem, der gerne ville have skønne designerstole til en overkommelig pris. Den er stadig meget populær i dag og anses for at være en klassiker inden for møbeldesign. Eames stolen er på mange måder blevet billedet på moderne design, og i dag producerer Vitra den ikoniske stol i en lang række farver, med eller uden armlæn og med mange forskellige stel.

Stolen blev designet af ægteparret Charles og Ray Eames til “International Competition for Low-Cost Furniture Design”. Det prisbillige fiberglas-design var et svar på de begrænsede økonomiske og materialemæssige ressourcer, der var tilgængelige efter Anden Verdenskrig. I dag produceres stolen i et mere miljøvenligt plastmateriale, men det enkle og stilrene design har ikke ændret sig i over 70 år.

Udforsker og formidler fortidens og nutidens design

Vitra Design Museum i Weil am Rhein, Tyskland, er dedikeret til forskning og præsentation af design fra både fortid og nutid, og undersøger forholdet til arkitektur, kunst og hverdagskultur. Hvert år organiserer Vitra Design Museum op til ti udstillinger om et bredt udvalg af emner, der vedrører design og arkitektur. Grundstenen i Vitra Design Museums arbejde er dens unikke samling af møbler, belysning og interiør.

“Som det burde være”-hed

Vitra bygger videre på den tradition og ånd, som designparret Eames introducerede; bæredygtigt design uden overflødige detaljer, funktion og kvalitet sikrer en lang levetid. Charles Eames kaldte det “som det burde være”-hed (han gjorde det bare på engelsk, selvfølgelig). Med fokus på disse værdier producerer Vitra møbler og boligtilbehør, der kan blive en livslang følgesvend – måske endda overleve dig for at blive taknemmeligt modtaget af den næste generation.