Den første og største overvejelse, når der skal købes ny computer

Når man skal anskaffe sig en ny computer og eventuelt computertilbehør, er der utroligt mange ting man skal overveje og tage højde for. Før man begynder at tage højde for disse ting, skal man dog gøre sig den største og mest grundlæggende overvejelse. Denne overvejelse er; hvem skal oftest bruge computeren og til hvad? Der er nemlig så usigeligt stor forskel på, om det er en bærbar pc’er der skal med i skole hver dag og være tændt hele dagen til at læse og skrive opgaver på, om det er en ny stationær familiecomputer som stå midt i huset og bruges af alle – eller om det måske er en gamer computer til husets teenager. Den store forskel bliver både tydelig, når det handler om kabinet, mus, skærm og eksempelvis processor – og en masse andre detaljer.

Beslutningen om, hvem der primært skal bruge computeren til hvad, betyder at det ganske hurtigt kan besluttes om det eksempelvis bedst kan svare sig at købe en bærbar computer eller stationær computer. Hvis det eksempelvis skal være en stationær computer, betyder de indledende overvejelser om brugen af computeren også, at nogle andre beslutninger forholdsvis hurtigt kan træffes. Nogle af disse beslutninger er eksempelvis grafikkort, computer mus og tastatur som skal medfølge computeren.

Grunden til dette er, at grafikkort er vigtigere i forhold til nogle typer brug af computer end andre. Det samme gælder eksempelvis krav til brugen af en computermus og typen af tastatur. Skal du for eksempel tegne meget på din computer eller skrive meget på din computer? I først tilfælde vil grafikkortet være vigtigere end tastaturet. Omvendt, hvis du kun skal læse og skrive ved din computer – ja, så er et ordentligt tastatur med omtanke for ergonomi og affjedring langt vigtigere end grafikkortet. Skal den stationære computer fortrinsvis benyttes til gaming, så er det også noget vigtigere med en god mus og en god musemåtte end med tastaturets affjedring. Godt nok bruges tastaturet også en hel del af de fleste gamere – men sjældent helt så meget som musen. Til gengæld bruger man ikke musen helt så meget, når man skriver dansk stil… Så brug først og fremmest tid og energi på den første og største overvejelse, når der skal købes ny computer.