Hjælp med at spare strøm derhjemme

Kan du forestille dig en tid, hvor du ikke kunne gå på nettet, ikke kunne chatte med venner og ikke engang kunne tænde for tv’et? I dag er underholdning lig med forbrug af strøm, og at bruge strøm kan i de her tider være en dyr fornøjelse. Er du miljømæssigt bevidst eller bare gerne vil gøre dit for at sikre, at husholdningen (for at bruge et gammelt ord) går rundt? Lær at spare på strømmen her.

Brug billig strøm

Eller: Hvis du har svært ved det at lægge smartphonen fra dig for at læse en bog eller gå en tur i stedet, har du andet at gøre, hvis du ønsker, der bliver brugt færre penge i hjemmet på strøm. Bl.a. kan du begynde at lade din telefon, tablet eller bærbare computer op, når strømmen er billigst. Hos energiselskaber som Velkommen kan du faktisk finde en app, der lader dig se elpriser time for time.

Brug LED-pærer

Som noget andet kan du udskifte ting, der bruger masser af strøm. Fx så kan gamle glødepærer fint erstattes med LED-pærer, der bruger strømmen mere effektivt og faktisk også giver bedre lys, som lader dig se flere detaljer i dit eget spejlbillede. Måske kan de lamper, du har nu, bruge LED-pærer – eller måske skulle du ønske dig nogle andre. LED-pærer har lang levetid, så de dør ikke uden videre.

Sluk det unødvendige

Hvad kan du ellers gøre for at spare penge på strøm i hjemmet? Måske kan du øve dig i at slukke for lyset i rum, der ikke er i brug. Gange og entré bør selvfølgelig altid være lyst op, men kan det samme siges for gæsteværelset, kontoret eller verandaen? Svaret er nok nej. Når du går hjemmefra, og du ved, at huset vil stå tomt, så kan du i øvrigt begynde at slukke for tv og internet, så dette ikke kører.