Derfor er det så svært at overholde en slankekur

Langt de fleste har på et eller andet tidspunkt i livet forsøgt sig med en slankekur og mislykkedes. Mange har endda forsøgt sig utallige gange, og alligevel mislykket flere gange. Men hvorfor er det så svært at overholde en slankekur? Umiddelbart er det vel blot at træffe de rigtige beslutninger, som jo reelt set er meget enkelt – men alligevel super udfordrende, for vi mennesker er ikke så simple. Der er nemlig mange følelser blandet ind i madvaner, og tit og ofte så er der mange andre faktorer i livet som spiller en stor rolle i forhold til, om man får truffet de rigtige beslutninger.

I denne artikel kommer vi med nogen af de største grunde til, at man som regel ikke når i mål med sin slankekur.

Vi er omringet af fristelser

Det sværeste ved et vægttab er, at vi er omringet af fristelser konstant. Det kan være svært at være social eller bo sammen med andre mennesker, imens man er på en streng kur. Derfor er der også mange der falder i, når de er til sociale arrangementer, hvilket er helt naturligt.
Der er mange måder hvorpå man kan håndtere fristelser til at skeje ud med kosten, og man må nok bare indrømme, at det er meget svært at følge en kost 100% til fulde.

Derfor bør man også give sig selv lidt snor til at ramme lidt ved siden at til tider. Man kan med fordel give sig selv ”lov” til at spiser ved siden af kostplanen, når man er ude til sociale arrangementer, og så op til – eller efterfølgende spise mindre.

Mangel på simpel forståelse af kalorier ind og ud

En anden stor synder, når det kommer til vægttab, er uvidenhed. De fleste mennesker som ikke før har været striks med kosten, har ikke meget forståelse for, hvor meget den mad de spiser reelt set fylder. Og hvis ikke man ved hvad man putter i munden, så er det også svært at vide om det er godt eller skidt. Selvfølgelig ved vi alle sammen godt, at chips og cola ikke er godt, men når vi snakker om almindelige madvarer, så kan altså også spise for meget og det forkerte.

Heldigvis så har vi internettet, og der er intet man ikke kan blive klogere på, ved blot at lave en enkelt google søgning. Du kan f.eks. finde en masse inspiration på https://fitnesshelp.dk, hvor du ikke blot kan få vejledning når det kommer til kosten, men derimod også til din træning.