Lad ikke et handicap komme i vejen for en god ferie

Mere end 15 procent af danskerne er berørt af en funktionsnedsættelse, som gør det svært for dem at komme rundt. Det er derfor ikke lige så nemt for fysisk handicappede at komme på ferie som alle andre. Det kræver ekstra planlægning og det kræver også at specielle forhold bliver opfyldt. Det betyder dog ikke at det er umuligt. Der findes faktisk selskaber, som specialiserer sig i lige netop at gøre ferie mere tilgængelige for handicappede. Læs med her og find ud af, hvordan du kommer på en god ferie på trods af et fysisk handicap.

Privat handicapkørsel

Transport er én af de områder, der er mere besværlige. Heldigvis findes der er en rigtig god løsning på det problem. Mange busselskaber, som f.eks. Hennings Busser i Hjørring, tilbyder privat handicapkørsel til bl.a. bofællesskaber, institutioner og lignende. De råder over en del handicapvenlige busser. Det er busser, som kan rumme op til flere kørestolsbrugere og som letter indstigningen for gangbesværede. Det gør det muligt at transportere alle former for handicappede rundt omkring i landet, så de også kan nyde en god ferie på trods af et handicap. Busserne sætter komforten højt og selvfølgelig er alle chauffører uddannede i transport med handicappede.

Handicapvenlige overnatningsmuligheder

Flere og flere hoteller får øjnene op for at deres værelser og fællesarealer skal være tilgængelige for handicappede. Det er således heller ikke en forhindring at planlægge en god ferie med overnatning undervejs. Mange hoteller har f.eks. ramper, så kørestolsbrugere kan komme ind ad hovedindgangen, og mange er desuden udstyret med elevatorer, så indendørs trapper heller ikke er et problem. En ferie med overnatning er således heller ikke et problem.

Handicapvenlige attraktioner

Ligesom mange hoteller og virksomheder generelt får øjnene op for at deres områder skal være tilgængelige for alle, så gør forskellige attraktioner og begivenheder også. Tilgængelighed bliver nemlig mere og mere vigtigt. Der findes en rigtig fin hjemmeside, som har specialiseret sig i at vise steder, som er tilgængelige for handicappede. Her kan man finde en fin liste over steder, hvor man kan komme hen på trods af funktionsnedsættelse. Gå ind på godadgang.dk find et tilgængeligt sted til en udflugt eller ferie.