Anvend zinkoxid som UV-filter i din hjemmelavede solcreme

Er du interesseret i at lave din helt egen solcreme? Måske du blot ønsker at lave nogle cremer, der er gode mod akne eller alle hudproblemer? Så er du altså kommet til det helt rette sted. Lige her kan du nemlig læse meget mere om zinkoxid, som du kan købe og således lave dine helt egne hudprodukter som netop solcreme og andre cremer. Zinkoxid anvendes nemlig i en bred vifte af hudplejeprodukter, og det kan have gode beroligende virkninger i de forskellige hudpræparater. Derudover er zinkoxid faktisk blevet godkendt som UV-filter i solcreme, og man har faktisk fundet ud af, at det giver 28 gange hudens naturlige beskyttelse mod skadelige UVA og UVB stråler. Er du således interesseret i at lave dine egne hudplejeprodukter, som blandt andet kan beskytte din hud mod solens skarpe stråler? Så kan du altså lige her købe zinkoxid.

Zinkoxid – et ikke hormonforstyrrende UV filter

Zinkoxid har mange gode egenskaber, og én af de egenskaber er blandt andet, at det er antiinflammatorisk. Zinkoxid har nemlig milde antibakterielle egenskaber, hvorfor det også ofte bliver brugt i en bred vifte af forskellige hudbeskyttelsesmidler, blødgærende savler, solcremer, sæber og salver, der afhjælper akne. Det anvendes blandt andet i solcreme, fordi det, som sagt, giver huden en høj og yderst optimal beskyttelse mod solens UV stråler. Faktisk har zinkoxid den fordel, at det er et fysisk UV filter. Det betyder, at det faktisk er et noget bedre alternativ til de UV filtre, som i mange år har været mistænkt for at være hormonforstyrrende. Skal du derfor lave din egen solcreme, eller skal du blot ud i butikkerne, for at købe en ny? Så kan du altså med fordel købe én, der anvender zinkoxid som UV filter.

Lav dine egne cremer og lotions

Skal du dog anvende zinkoxid i dine DIY hudplejeprodukter, er det vigtigt, at du får kombineret det med et bærermiddel, hvis det skal være mest effektivt. Dette er afgørende, idet zinkoxid ikke opløses i vand. Du kan desuden bruge zinkoxid i mange forskellige cremer eller lotions, hvor det vil gøre det nemmere for de olieagtige stoffer at sive ind i din hud. Zinken danner altså en form for barriere over dem, således fugten i din hus bliver fastlåst – smart!