Fjernelse af visdomstænder – hvordan foregår det?

Bliv klogere på, hvordan det foregår, når du skal have fjernet visdomstænder

Vores visdomstænder er et levn fra fortiden, som i dag ikke har nogen praktisk funktion. Dengang skulle vi bruge visdomstænderne for at kunne tygge igennem den mere hårde og fiberrige kost. I dag spiser vi i højere grad forarbejdet mad, hvilket er lagt lettere at tygge og fordøje. Det betyder også, at visdomstændernes funktion i store træk er blevet overflødige.

Nu til dags er det ikke alle, der overhovedet udvikler visdomstænder. Hvis du gør, er det heller ikke sikkert, at de kommer til at genere dig synderligt. Nogle mennesker oplever dog, at det at få visdomstænder er dybt generende og problemfyldt. Når du opdager, at du er ved at få visdomstænder, er det derfor altid en god idé at bestille en tid hos din tandlæge.

Skal dine visdomstænder fjernes?

Som sagt er det ikke alle visdomstænder, der skal fjernes. Det er dog stadig vigtigt, at du får dine nye visdomstænder undersøgt. Det er nemlig ikke altid at man selv kan mærke, at man skal have fjernet sine visdomstænder.

Din tandlæge vil derfor starte med at vurdere dine visdomstænder, og for det meste vil du også få taget et røntgenbillede, så tandlægen kan få et fuldt overblik over situationen. Din tandlæge vil blandt undersøge følgende:

  • Er der plads til dine visdomstænder?
  • Vokser de i en den rigtige retning?
  • Skubber visdomstænderne til de omkringliggende tænder på en uhensigtsmæssig måde – eller kommer de til at gøre det?

Sådan foregår fjernelse af visdomstænder

Hvis dine visdomstænder skal fjernes, vil du blive lokalbedøvet i både tænder og tandkød omkring den visdomstand, der skal fjernes. Derefter vil tandlægen lave en åbning i dit tandkød, så vedkommende kan fjerne din visdomstand. Du kan forvente at blive syet, og 5-7 dage efter operationen fjerner tandlægen stingene igen.

Fjernelse af visdomstænder i Århus

Skal du have fjernet én eller flere af dine visdomstænder? Eller vil du gerne have undersøgt, om det er nødvendigt med en fjernelse af dine visdomstænker? Åbyhøj Tandlægeteam kan hjælpe dig. Har du tandlægeskræk, kan de også hjælpe dig med at få en god og behagelige oplevelser i klinikken.