Mange unge finder det pinligt at gå til psykolog

Psykolog

På trods af, at der er mange unge, der ved, at de ville have godt af det, holder de sig fra at gå til psykolog. Det er der naturligvis flere forskellige grunde til, men det handler især om, at de synes, det er pinligt at gå til psykolog.

Det er naturligvis et problem, at der er mange børn og unge, der har det på denne måde. Det betyder nemlig, at de vælger at afskære sig selv fra at få den hjælp, de har brug for. Derfor er det helt afgjort også et problem, der er vigtigt at få løst.

Intet pinligt ved at gå til psykolog

Er du en af dem, der har gjort sig tanker om at gå til psykolog, men har valgt at lade være, fordi du synes, det er pinligt? I så fald er det meget vigtigt, at du forstår, at der intet pinligt er ved det. Derfor skal du bestemt heller ikke afholde dig fra det.

Faktisk forholder det sig stikmodsat. Når man vælger at tage til psykolog, fordi man har noget, man har brug for at snakke om, viser man, at man er en stærk person. Man viser, at man er klar til at tage ansvar for, at man kan komme sine problemer til livs.

Det kræver noget helt særligt

Som angivet herover, så viser man, at man er en stærk person, hvis man vælger at gå til psykolog. Derfor er det heller ikke alle, der har lige nemt ved det. Her er det vigtigt, at du husker på, at det bestemt ikke er pinligt, men derimod et tegn på styrke.

Hvis du har gjort dig overvejelser om at starte i behandling hos en psykolog, er det bestemt ikke noget, du bør tøve med at gøre. Tværtimod er der en god chance for, at du kun ender med at fortryde, at du ikke har gjort det noget før.

Overvej en online-psykolog

Føler du dig mere komfortabel, hvis du kan tale med en psykolog, mens du sidder på dit eget værelse? I så fald er det oplagt at finde en såkaldt online-psykolog. Her kommer dine samtaler med psykologen nemlig til at foregå via en videosamtale på computeren.

Det betyder, at du kan sidde derhjemme, mens du taler med din psykolog. Det er en løsning, der bliver mere og mere udbredt, og det er især unge, der har taget det til sig. Derfor er det selvfølgelig også værd at overveje at gøre for dig.