Bliv bedre til at lytte til din krop

Har du ofte smerter efter en lang dag på arbejdet? Eller oplever du bare, at føler du spændt og øm i muskler og led? Så er du på ingen måde alene. Der er nemlig rigtig mange danskere, der lider af disse former for smerter hver eneste dag. Der er heldigvis flere ting, du selv kan gøre. Der findes eksempelvis en pigmåtte, som du kan bruge til at lindre dine smerter. Den vil vi vende tilbage til senere.

Hvis du gerne vil blive klogere på, hvad du kan gøre, er du heldigvis kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive præsenteret for en række tiltag – både forebyggende og lindrende – som forhåbentligt kan hjælpe dig med dine smerter.

Forebyggelse af smerter

Hvis dine smerter oftest kan snigende, hænger det højst sandsynligt sammen med, at der din kropsholdning, der er problemet. Når der bliver nævnt kropsholdning, kan det blandt andet handle om den måde, hvorpå du sidder, når du er på arbejde.

Hvis du kontinuerligt sidder i en usund position, vil din krop reagere på dette ved at bruge muskler, der ikke er beregnet til at blive anvendt i sådanne situationer. Dette kan medføre overbelastninger og spændinger i disse muskler.

Mulighed for at lindre dine smerter

Når først smerterne er kommet, er der ikke så meget at gøre udover at forsøge at lindre dem. Dette kan du gøre på flere måder. En af måderne at bruge en pigmåtte, som i høj grad kan være medvirkende til at lindre dine ømme muskelgrupper, hvad enten der er i nakken, skuldrene eller ryggen.

En pigmåtte kræver ikke mere, end at du lægger dig ned og forsøger at slappe af. Efter et stykke tid på måtten, vil du helt sikkert opleve, at din krop har taget godt imod behandlingen.