Derfor er rygning er kikset

Mange unge tror, at rygning er det sejeste i verden. Det er dog noget, mange unge heldigvis synes er forholdsvis kikset. Der er nemlig flere ulemper, der følger med, hvis du begynder at ryge.

I dette indlæg gør vi dig klogere på, hvorfor det er virkelig kikset at begynde at ryge. Vi kommer ind på:

  • Du skal stå alene ude i kulden.
  • Det kan påvirke dig på længere sigt.
  • Mange synes, det lugter.

Du skal stå alene ude i kulden

Hvis du vælger at ryge, er du langt de fleste steder forvist til at gøre det udenfor. Dette gælder ikke blot ude i offentligheden. Flere folk ønsker også, at ryger skal gå udenfor i stedet for at ryge i deres hjem.

Som ryger kan du derfor ende med at blive vist ud, når du ønsker at tænde en cigaret. Er du den eneste ryger, skal du stå udenfor alene. Danmark er ikke altid kendt for det bedste klima. Du kan derfor ende med at stå og bævre udenfor.

Det er en lidt kedelig affære. Især hvis du egentlig har en sjov aften med vennerne. Rygningen kan pludselig sætte alt det sjove på pause, fordi du er nødt til at gå ud og få rygningen overstået. På det punkt er rygning derfor overhovedet ikke sjovt.

Det kan påvirke dig på længere sigt

Den her har du sikkert hørt før. Rygning kan i den grad påvirke dit helbred. Det er især noget, der kan påvirke dine lunger. Man snakker typisk om, at man kan få sorte lunger af at ryge. Dette er ikke noget man siger. Du vil få sorte lunger af det.

Tobak har en masse dårlige ting i sig. Du vil ende med tjære, der sætter sig i dine lunger. Det kan være yderst skadeligt. Det er især noget, der kan fremkalde kræft. Derudover er der stor risiko for at få KOL.

Det er dog ikke kun dine lunger, der tager skade. Det er faktisk størstedelen af din krop, der bliver påvirket af rygningen. Dit hjerte kan også tage stor skade af rygning. Derudover påvirker det dine blodåre og dine luftveje.

Inden du tænder op for en cigaret, skal du tænke dig om en ekstra gang. Hvad det egentlig er, du fylder din krop med? Det er bestemt ikke noget sundt. Et alternativ, som flere erfarne rygere er gået over til, er e-cigaretter. De er nemlig ikke nær så skadelige. Se forskellige modeller på Smoke-it.dk.

Mange synes, det lugter

Når du vælger at ryge, skal du også tænke på din omgangskreds. Mange synes faktisk ikke, at det er særlig lækkert, at du ryger. Det lugter nemlig ret fælt. Det kan sagtens være, at du går ud for at ryge. På den måde generer du ikke dine venner eller familie.

Du kan dog stadig skabe gene, selvom du går ud for at ryge. Når du kommer ind igen, vil røgen stadig hænge i dig. Den vil især hænge i dit tøj, som altid vil lugte af røg. Det er ikke særlig lækkert.

Mange vil derfor synes, at du altid lugter lidt af røg. Ikke nok med dit tøj lugter, vil dine hænder og din ånde også lugte. Du kan derfor hurtigt skræmme dine sidekammerater væk, når du lugter af røg.