Dette skal du tænke på, når du skal købe en seng til dit barn

Når du gerne vil købe en ny seng til dit barn, så burde der være samme planlægning, som der er ved at købe en seng til dig selv. Dog er der nogle andre parametre, som du bør tage med i dine overvejelser, inden du kører ud for at hente en ny juniorseng til hjemmet. I denne artikel kan du læse de tre vigtigste ting, som du skal huske på, når du skal købe en ny juniorseng, så dit barn kan få den bedste nattesøvn muligt. 

Højden på dit barns juniorseng

Når du skal købe en seng til dit barn, så skal du lede efter en juniorseng i den korrekte højde. Her er der flere forskellige muligheder. Måske vil du gerne have, at dit barn får mere plads på værelset, og derfor er en køjeseng med et sikkert gærde en løsning. Er der dog rigeligt plads til dit barn og alle de forskellige elementer, som ellers skal være på et børneværelse, så kan det være en god ide at finde en juniorseng, som har en lavere højde. Dette vil gøre det mere sikkert for dit barn om natten, og ofte kan benene på de fleste senge justeres, så dit barn selv kan finde ud af den højde, som passer perfekt til dem. 

Bredden på dit barns juniorseng

Når du har besluttet dig for højden på dit barns kommende juniorseng, så er tiden kommet til at se på, hvor bred sengen skal være. Nogle børn drejer meget i søvne, ligesom det er normalt for voksne, og her kan det være en god ide, at dit barn har en masse plads at dreje på, både så det ikke falder ud af sengen, men også så dit barn kan have en mere uforstyrret søvn i sin juniorseng. For det meste er det dog ikke nødvendigt med større størrelser end en trekvart seng, og nogle børn vil have en mere komfortabel søvn i en mindre seng med gærde på. Dette er op til dit barn og dets præferencer. 

Madrassen til dit barns juniorseng

Til slut skal du tænke på den madras, som skal sættes i dit barns kommende juniorseng. Dette er en vigtig beslutning, da en madras kan gøre, at dit barn får en bedre søvn, og at dit barn ikke får ondt i ryggen eller andre problemer ved at sove på en forkert madras. Er du i tvivl omkring hvilke madras dit barn skal have i sin juniorseng, så er det en god ide at tage dit barn med ud for at teste forskellige hårdheder, så han eller hun kan finde den, som passer perfekt.