Sådan gør du: fra børneværelse til teenageværelse

Er dit barn nået en alder, hvor det ikke længere er lyserøde vægge og bamser, der er interessante? Og er det på tide at skifte børneværelset ud med et rigtig teenageværelse? Så får du her nogle tips til, hvordan du forvandler et børneværelse nemt og enkelt.

Skift til en større seng

Som barn foregår rigtig meget leg på gulvet. Men som teenager skal der i stedet være plads til at slappe af og hænge ud med vennerne. Derfor er det også en god idé med en større seng, hvor der er plads til at sidde og snakke, se film el.lign.

Du kan f.eks. finde en boxmadras med nogle ben på. Det er en nem og hurtig måde at skifte til en større seng. Ellers er det også en rigtig god idé med en sovesofa, som kan fungere som en sofa, når vennerne er forbi, men som samtidig kan fungere som en seng.

Skru ned for vilde farver

Det er sejt at have lyserøde eller blå vægge som barn, men det er ikke sikkert, at det er det fedeste som teenager. Derfor kan du med fordel skrue lidt ned for vilde farver for et lidt mere ”voksent” og modent udtryk.

Nogle neutrale farver på vægge og møbler får et teenageværelse til at se lidt mere stilet og smart ud.

Du kan også sagtens bruge farver, men så er det på en lidt anderledes måde end på et børneværelse. En vase eller et par pyntepuder i nogle flotte farver er også rigtig fint på et teenageværelse.

Gør plads til et skrivebord

Både som barn og teenager er det rart med et sted at sidde og lave lektier. Derfor kan du lave en behagelig skrivebordsplads, hvor der er plads til både at lave lektier, tegne, spille computer eller hvad end, der interesserer din teenager.