Husk dine fødder

Det sidste års tid har vi brugt tiden noget anderledes end vi før har gjort. Det har også betydet, at vi har brugt vores kroppe på andre måder end normalt. For nogle har det betydet, at vi sidder rigtig meget stille, for andre er det lige omvendt. Masser af gåture, som eneste mulighed for at være social med vores venner, har på den konto faktisk været meget godt for de fleste af os. Men husker du at passe på dine fødder?

Gode sko og sokker

Specielt hvis dine fødder ikke er vant til de mange gåture, eller hvis du udfordrer dig selv lidt med mere spændende terræn, er det vigtigt at du har det rigtige fodtøj på. Går du i dine almindelige sko, der måske nok er meget pæne, men ikke sidder rigtigt på fødderne, risikerer du alt fra ømme fødder og ondt i kroppen til smertefulde ligtorne. Et par gode vandresokker kan også hjælpe dig ekstra på vej, hvis du har problemer med smerter i fødderne efter de lange ture.

Pas på din hud

Ligtorne er i virkeligheden bare hård hud, der dannes efter for meget tryk på dine fødder. En anden ting du også kan gøre der, er at pleje huden på dine fødder. Det kan du gøre med fodbad og salte, cremer og eventuelt med en lækker fodmaske bagefter. Alt sammen efterlader din hud sund og lækker og fri fra gammel, tør hud, der ellers kan give problemer. Som bonus føles dine fødder skønt og dufter ligesådan!

Væk med den hårde hud

Har du allerede et tykt lag hård hud under fødderne, går det ikke bare væk af sig selv, men du kan nemt fjerne det. Start med at bruge en god fodcreme for at opløse huden lidt og forsøg dig med en mild fodpeeling. Fodfilen er sidste udvej og skal kun bruges begrænset, da den er meget hård mod din fod. Det er også vigtigt du undersøger årsagen, så det ikke sker igen. Oftest er det dine sko og sokker, som du skal kigge på.

Hvis du ikke plejer dine fødder

Sidder du med fødderne i dine gamle sokker og glemmer at tage dig af dem, kan du ende med at få svamp. Der kan også gå betændelse i indgroede negle, eller det der er værre. Derfor er det vigtigt, at du får vasket fødderne grundigt, altid har friske, rene sokker på og generelt passer på fødderne!