Indretning af teenageværelset: 3 gode råd

Uanset om du er forælder til en teenager, eller du selv er teenager, så kender du sandsynligvis til følelsen af, at det er svært at indrette et teenageværelse. Teenagere har brug for at føle sig selvstændige og at have sit eget domæne i hjemmet, så de altid kan flygte ind på værelset, når forældre og søskende bliver for irriterende. Derfor har vi i denne artikel samlet tre gode råd til, hvordan du bedst muligt indretter et teenageværelse.

Multifunktionelle møbler

Når man er i teenagealderen, er man ved at finde sig selv og danne egne meninger. Der er derfor gode chancer for, at indretningsstilen nok vil ændre sig et par gange i løbet af årene. Af den grund kan det være en god idé at indrette med ikke blot lækre møbler, men også multifunktionelle møbler. Når møbler kan bruges til flere forskellige ting, kan de nemt skifte plads på værelset og dermed pludselig få en ny funktion. Det kan eksempelvis være et møbel som en sovesofa, der kan omdannes til en seng og sofa alt efter behov. Det kan også være et skrivebord på hjul, så du kan have det stående i hjørnet til lektielæsning til hverdag og nemt rulle det ind i midten i af værelset, når du får venner på besøg. En fleksibel indretning med multifunktionelle møbler er nøglen til et godt teenageværelse, da der er ubegrænsede muligheder.

En rummelig garderobe

Mange teenagere har utrolig meget tøj, fordi de er i voksealderen, hvor kroppen konstant udvikler sig. Derudover ændrer stilen og moden sig også løbende, og som en ung voksen, er det vigtigt at være med på de nyeste tendenser. Derfor er det en god idé at prioritere en vis mængde af pladsen på værelset til en stor og rummelig garderobe. Tøjopbevaringen må samtidig også gerne være smart og praktisk, så det er nemmere og mere overskueligt at lægge tøj på plads, efter det er brugt. Du kan eksempelvis kombinere et fedt og råt tøjstativ af vandrør, som giver et industrielt og råt udtryk, sammen med et ældre og klassisk garderobeskab i træ, som giver et klassisk udtryk. Med et tøjstativ er det nemlig også altid nemt og tilgængeligt at hænge tøjet på plads igen.

Vælg neutrale farver

Når du skal indrette dit eget værelse, eller når du som forælder skal indrette din teenagers værelse, er det vigtigt at huske på at indrette med neutrale farver. Ret ofte vil man som teenager nemlig hurtigt vokse fra de mere specielle farver, fordi teenagere går gennem så mange forskellige faser og stilarter på kort tid. Ved at bruge neutrale farver undgår du, at teenageren bliver træt af farvenuancerne på værelset. Selvom det måske kan virke lidt kedeligt, så er det helt klart det sikre valg i længden.