Kan du ikke finde motivationen til et rygestop?

Når først du er begyndt at ryge, kan det godt være rigtig svært at stoppe igen. Det kan være stærkt vanedannende, så selvom du måske har lysten til det, kan det alligevel være svært at komme i gang med et rygestop. Når du gerne vil finde motivationen til at stoppe med at ryge, kan det hjælpe at tænke på alle de gode grunde, der er til at stoppe.

Du gør dit helbred en tjeneste

Det er ingen hemmelighed, at rygning er rigtig usundt for dit helbred. Derfor vil du også gøre dig selv og dit helbred en kæmpe tjeneste ved at stoppe med at ryge. Hvis du stopper med at ryge, behøver du ikke på samme måde være bekymret for lige pludselig at blive syg eller at ødelægge dit indre fuldstændig. Du vil få en langt bedre følelse i både krop og sjæl.

Din bankkonto vil takke dig

Rygning er ikke bare en usund, men også en meget dyr vane. Du bruger en hel masse penge på det, som du kunne bruge på en masse andet. Hvis du prøver at lave en udregning over, hvor mange penge du har brugt på rygning, vil du garanteret også blive rigtig overrasket og ærgerlig.

Hvis du går og gerne vil spare op til noget bestemt, vil rygningen kun bremse dig. Hvis du stopper med at ryge, kan du i stedet lægge de penge til side og spare op til noget, som du drømmer om.

Du slipper for den grimme lugt af røg

Når du ryger, så sætter lugten af røg sig overalt. Det gælder både dit tøj, dit hår, dit hjem osv. Det er en træls lugt, som er svær at komme af med. Hvis du stopper med at ryge, vil du og dit hjem stoppe med at lugte af røg. Det vil være rart for dig selv, men også dine venner og familie, som ikke ryger. Som ikke-ryger er det nemlig aldrig særlig lækkert at blive mødt af en tobakslugt.

Skift til en e-cigaret

Hvis du har svært ved at skulle stoppe med at ryge fra den ene dag til den anden, kan du i en periode skifte til en e-cigaret. Det er en elektrisk cigaret, som ikke indeholder alle de samme giftige stoffer som almindelige cigaretter. Samtidig med det er det også en billigere løsning i længden, fordi du kun skal anskaffe dig en e-cigaret én gang. Derefter skal du kun betale for ny e-væske en gang imellem. Til sidst har de også den fordel, at de ikke giver den grimme lugt som almindelige cigaretter. Faktisk findes der e-cigaretter med alle mulige dufte og smage, så du kan vælge den, du synes bedst om.

E-cigaretter kan fungere som en god overgang fra almindelig rygning til et rygestop. Du kan nemlig købe væsker til din e-cigaret, som indeholder forskellige mængder af nikotin. Det vil sige, at du langsomt kan trappe ned på mængden af nikotin og til sidst stoppe helt med at ryge.