Oplever du, eller din teenager, stress?

Alle teenagere oplever en vis mængde af stress i deres liv, da der sker meget i teenageårene – men der er desværre mange som oplever et betydeligt højt niveau af stress, der kan sammenlignes med de voksnes. Det kan derfor, hvis man oplever, at man føler sig stresset, være vigtigt at forstå, hvad der kan være årsag til, at man som teenager oplever stress. Herunder kan man læse mere om stress hos teenagere, og hvad man egentlig skal holde øje med. 

Årsager til stress

Det er, som sagt, normalt at teenager oplever en vis mængde stress, og en del af den stress kan faktisk være sund. Desværre er der dog mange teenagere, der imidlertid kæmper med for højt et stressniveau, der forstyrrer både læring, relationer og andre funktionsområder. Stress kan manifestere sig på forskellige måder, og nogle symptomer på stress kan faktisk læne sig op ad den almindelig adfærd, som man oplever hos teenagere. Hvis man oplever stress – eller har på fornemmelsen, at ens teenager dealer med et for højt stressniveau – er det først og fremmest vigtigt at tale om det, hvorefter det kan være en god idé at finde et sted, hvor behandling af stress kan igangsættes. Er man for eksempel fra trekantsområdet, kan man søge efter behandling af stress Vejle, og på den måde finde behandling af stress i Vejle og omegn. 

 

Inden at man begynder at lede efter behandling af stress, som for eksempel stress Vejle, så er det vigtigt at forstå, hvad man egentlig skal kigge efter, når det kommer til stress ved teenagere. 

Hvad skal man kigge efter?

Det første som man skal kigge efter er følelsesmæssige ændringer. Man kan, som teenager, nemlig virke mere ophidset, ængstelig og/eller deprimeret end normal. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på ændringer i denne adfærd. Derudover kan man også være opmærksom på fysiske ændringer. Hvis man som teenager oplever stress bliver sandsynligvis mere ofte syg og klagere ofte over hovedpine, mavepine og/eller andre fysiske smerter. Der kan også være ændringer i adfærden, som for eksempel i spisevaner eller sovevaner, eller hvis man udgår normale daglige aktiviteter, kan det også være et symptom på stress. Sidste symptom, der kan være vigtig at holde øje med, er kognitive ændringer, hvor koncentrationen kan være nedsat, man kan være mere glemsom og/eller mere skødesløs. 

 

Hvis man ser nogle af ovenstående symptomer hos sig selv, eller din teenager, er det, som sagt, vigtigt at italesætte dette. Derefter er det ideelt at finde behandling af stress i det område som man er fra, som for eksempel behandling af stress Vejle.