Pas på dig selv og din krop – det er vigtigere, end du tror

Af og til kan du komme ud for, at du får en nerve i klemme eller at din krop gør ondt. Oftest ved du ikke, hvorfor den gør ondt. Andre gange ligger svaret ret lige for. Du har nok overanstrenget din krop mere, end du troede, du havde. Men heldigvis går det over efter noget tid. Det er bare ikke altid sundt, ikke at gøre noget ved det. Du kan ende med at overanstrenge det mere, end du i forvejen havde. Det kan i de værste tilfælde resultere i en livslang skade.

Det er vigtigt at handle

Det er ikke altid, at smerten går væk i løbet af et par dage, og når den ikke gør, er det vigtigt, at du handler. Det behøver ikke være at tage kontakt til en læge, hvis du ikke føler, at du har lyst til det. Det kan nemt også være at tage fat i en fysioterapeut, der kan løsne din krop lidt op. Det er i de største tilfælde blot fordi, der er noget i din krop, der sidder i klemme eller er ømt efter et slag – hvilket er helt naturligt.

Du skal også passe på dig selv, mentalt

Mange mener, når man taler om at passe på sig selv, at det så omhandler at huske at spise, få frisk luft, drikke nok og få motion. Alting er fysisk. Men det er ikke altid, at det er fysisk, du skal passe på dig selv. For noget af det aller vigtigste i verden er, at du passer på dig selv mentalt. Det betyder, at du ikke skal tage for meget ansvar på dig. At du lægger mærke til, hvilke følelser du føler. Det handler om, at du ikke skal overbelaste din hjerne. Du skal passe på dig selv, for det betyder noget.