Sådan køber du bæredygtigt mode

Foråret banker på, og du glæder dig sikkert til at komme ud og købe ind til garderoben, så du er klar til at gå ud og nyde livet, når varmen for alvor kommer.

Men hvis du både går op i mode og i bæredygtighed, kan det være svært at finde ud af, hvad der egentlig er det rigtige at gå efter. Derfor får du her et par korte råd til, hvad du skal kigge efter, når du gerne vil shoppe bæredygtigt modetøj:

  • Vælg tøj med miljøcertifikater som eksempelvis svanemærket

  • Vælg tøj der tager ansvar: kig efter certifikater som fairtrade-mærket, der garanterer, at tøjet er produceret under ordentlige forhold

  • Vælg tøj uden kemikalier

Hvis du mangler penge på kistebunden, så du kan komme ud og shoppe bæredygtigt, kan du overveje at tage et lån. Du kan samle alle dine eksisterende lån til ét samlelån og spare penge på Samlelaan.net.

Husk at tænke dig om når du optager et lån

Selvom det er fristede at låne penge til at købe tøj for, så skal du alligevel huske at tænke dig grundigt om, inden du låner.

Du skal huske, at det er dyrt at låne, og at du skal betale pengene og lånets udgifter tilbage igen. Derfor skal du aldrig optage et lån, hvis du ikke har råd til at betale for disse udgifter.

Du kan med fordel tjekke op på din økonomi, så du kan vurdere, om du har luft nok i økonomien eller ej.

Du skal også huske at tjekke op på lånets pris. Du kan kigge på lånets ÅOP – de årlige omkostninger i procent – som fortæller dig, hvad de samlede udgifter er om året.

Før du optager et lån, bør du dog altid spørge dig selv, om du mon har andre muligheder for at finde de penge, du mangler. Måske kan du arbejde lidt ekstra den kommende tid?