Søg akut tandlæge, hvis uheldet er ude

Vores helbred er vigtigt. Når vi er unge er det om muligt endnu vigtigere, at tage vare på os selv, så livskvaliteten i de formative år ikke sænkes. Det kan dog være vanskeligt at vide, hvad man skal gøre, hvis uheldet er ude. En ting, som vi bare ikke må gå på kompromis med, er vores sundhed i munden. Vores tænder, og området omkring dem, er så ekstremt vigtige, fordi de ikke bare, på magisk vis, vokser tilbage eller reparere dem selv, hvis der sker noget med dem. Hvis uheldet nogensinde er ude, og der sker noget akut med dine tænder, så skal du ikke tøve med at ringe til en akut tandklinik.

Hvad er akut tandlæge?

Måske er du forvirret over, hvad en akut tandlæge er. Er en akut klinik ikke kun noget, der findes på sygehuset, hvor man tager hen, hvis man igen har fået blærebetændelse? Akut tandlæge København er et sted du kan tage hen, hvis der, ligesom ved blærebetændelsen, er sket noget akut, denne gang i din mund, som kræver, at du får det undersøgt. Det kan f.eks. være en tand, der er slået løs, flækket eller knækket. Det kan også være, at du skal tilses akut af en tandlæge, hvis du har fået tandpine.

Pengeproblemer og tandlæge

Det med at gå til tandlægen kan være skræmmende, når man er ung. Der er ikke fuldkomment styr på økonomien endnu. Måske får du kun SU på gymnasiet, eller på en videregående uddannelse, og har ikke tid til et fritidsjob, hvilket betyder, at der ikke er luft i budgettet til at blive tilset af en tandlæge pga. akut opståede skader. Her kan det være en fordel, at kigge på din sundheds- eller skadesforsikring, eller kigge på aktuel lovgivning. For nyligt blev det vedtaget, at tandlæge for unge i en vis aldersgruppe skulle være gratis. Måske koster din behandling ikke noget.