Tre gode råd til at pynte op på teenageværelset

Dette indhold er sponsoreret

 

Når man skal omdekorere på teenageværelset, kan det være en stor mundfuld. Det er en stor omvæltning fra børneværelset, og det er derfor en god ide at sætte sig ind i, hvordan man på bedste vis gør det personligt og hyggeligt at være i rummet. Der er flere tusinde ting, som man kan gøre, og det kan hurtigt blive uoverskueligt at gøre det hele. Derfor får du i denne artikel tre gode råd til, hvordan du på bedste vis kommer i mål med at omdekorere teenageværelset, så det ender præcis, som det skal være. Du kan for eksempel overveje løsningen at lav egen plakat, hvilket vil give rummet et personligt og sjovt strejf. 

Start med at male

Det kan for de fleste teenagere være en stor omvæltning at få malet på værelset. De fleste børneværelser har vægge, som viser forældrenes tanker omkring deres børn, fra da de var helt små. Dette betyder vægge med lyserøde eller blå toner, og måske er der endda figurer på væggene fra forskellige eventyr eller film. Det er derfor en god ide at lade sin søn eller datter selv vælge den farve, som de gerne vil have deres værelse skal være, så både dem og dig kan være sikre på, at det er, som det skal være.

Udskift seng og skrivebord

Når man skal omdekorere et teenageværelse er det vigtigt at huske, at det ofte også er fordi, at ens datter eller søn er vokset. Dette betyder, at der måske ikke længere er plads ved det lille skrivebord til de mange lektier og opgaver, som de har i skolen, eller at der fysisk simpelthen ikke er nok bordplads. Dette gør sig også gældende for sengen. Det kan fite gøre den helt store forskel, når sengen bliver udskiftet, da dette giver en bedre nattesøvn, fordi der er bedre plads end den gamle. Husk derfor at sætte tid og penge af til at kunne skifte disse elementer på værelset, da det vil være disse, som gør forskellen i hverdagen rent praktisk. 

Husk at stilen skal være personlig

Når det så er tid til at pynte værelset op, skal man huske, at det skal være personligt for den, som skal bo derinde. Dette betyder altså, at stilen skal holdes i en personlig tone uanset forældres mening og holdninger til stil. Et teenageværelse er det rum i hjemmet, som er privat, da alle andre rum deles som familie, og det er derfor vigtigt, at dette værelse er et frirum til personlig frihed og til udfoldelse af interesser. Er det dine børn som skal dekorere værelset selv, så husk dem derfor på, at de skal vælge ud fra deres interesser og ikke ud fra, hvad de tror i gerne vil have dem til at vælge. Og er det dit værelse som skal have et personligt touch, så er det en god ide at kigge indad og spørge sig selv, hvad vil jeg gerne have på mit værelse, som jeg skal være i hver dag på ugen i mange år frem?