3 tips til at blive klar til studiestart

Er du blevet optaget på din drømmeuddannelse, og skal du i gang med at forberede dig til at starte i skole? Der er mange ting, du skal have styr på, inden sommeren er ovre. For at gøre det lidt mere overskueligt at blive skoleklar, så får du her 3 nyttige tips til, hvordan du får en vellykket start på dit studie.

Find en bolig i studiebyen

Langt de fleste studerende bor i den by, de studerer i. Udover at du er tæt på uddannelsesstedet og er dér, hvor tingene sker, så slipper du også for den lange transporttid, der af og til kan være til og fra skole. Derfor kan det være en god idé at overveje, om du skal flytte tættere på dit studie. Det kan for eksempel være, du er kommet ind på en uddannelse i Herning. Uddannelsesbyen Herning er en livlig by fuld af sportsoplevelser, kultur og skøn natur, så der er noget for enhver smag.

Øv dig i at prioritere din tid

Som ny studerende kan det føles som om, du ikke har nok timer i døgnet. Du skal både koordinere forelæsninger, gruppearbejde, afleveringer, læsning, studiejob og fritidsaktiviteter. Derfor kan du med fordel øve dig i at prioritere din tid, så du når det, du gerne vil, samtidig med at du har tid til læsning og afleveringer. Således undgår du at overfylde din kalender og dermed stresse dig selv yderligere oveni studiestarten.

Spar penge og køb brugte studiebøger

Som regel er det en dyr fornøjelse, når der skal købes bøger til studiet. Heldigvis kan du spare en del penge, hvis du går på jagt efter brugte studiebøger fremfor at købe splinternye. Der findes både facebooksider såvel som hjemmesider, hvor studerende sælger deres gamle studiebøger til fordelagtige priser. Det kan derfor sagtens betale sig at købe brugte studiebøger, hvis du vil spare mange penge.