Hvilken ungdomsuddannelse skal du vælge?

Det kan være utrolig svært, når man er på vej ud af niende eller tiende klasse, og skal til at tage stilling til, hvilken ungdomsuddannelse man skal tage, og om man gerne vil tage en. Der kan være mange ting og mange beslutninger, som spiller en rolle for ens valg. Det vigtige er at huske på, at du skal gøre, hvad der føles rigtigt for dig og dit liv, og prøve at se om man kan lægge andres- og samfundets forventninger til side. Det skal handle om, hvad der er det rigtige for det enkelte individ – og undersøge spørgsmål som, hvad er STX? Hvad er HF? Hvad er en erhvervsuddannelse?

Hvad er HF

Man kan f.eks. vælge at tage en HF, her tænker nogle måske, hvad er en hf egentlig? HF er for en person, som gerne vil tage en gymnasial uddannelse, men bare gøre det på to år. Det vil altså også sige, at man på HF heller ikke får standpunktskarakterer, som man måske kender fra sin tidligere skolegang. Ens faglige viden bliver kun bedømt på mundtlige og skriftlige eksamener i de afsluttende fag. Derudover har du på en HF også mulighed for at vælge en studieretning, ligesom hvis man f.eks. vælger en STX. Derfor er det en rigtig god ide at undersøge de forskellige retninger, hvis du går og tænker, hvad er en HF? De forskellige retninger har forskellige niveauer af fagene, og du kan derfor vælge et uddannelsesforløb, som passer til dine interesser og mulige fremtidsønsker

Undersøg dine muligheder

Måske går du ikke og tænker, hvad er HF? Men der findes mange ungdomsuddannelser, som kan passe til dit behov og dine interesser. Derfor er det en rigtig god ide at undersøge forskellige steder og muligheder. Mange skoler plejer i løbet af et år at have besøgsdage, hvor man kan komme og høre om stedet og se det.