Er en ordinær ungdomsuddannelse bare ikke lige dig?

Mange af os har udfordringer som gør, at vi ikke kan overskue en ordinær ungdomsuddannelse. Det kan være mange forskellige ting, der gør, at det ikke ville fungere for dig på et gymnasie eller en erhvervsskole – angst, ADHD, spiseforstyrrelse eller noget tredje. Disse ting gør dig ikke mindre klog eller mindre værd. De betyder bare, at du har brug for lidt ekstra støtte. Denne slags støtte kan findes på en STU uddannelse. STU står for særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse, og er til dig som gerne vil gå i skole, men bare har brug for nogle specielle rammer.

Brug for et fristed

Der kan være en del ting, som gør det svært at være hjemme. Uanset hvad det er, kan man have brug for at komme væk. Hvis man har nogle særlige behov som gør, at man har brug for lidt ekstra hjælp til det, er NBU (Nordjysk børn- ungecenter) det perfekte sted. NBU er et bosted i Nordjylland, som fokuserer på at give omsorg og støtte for udsatte børn og unge. Det gør de ved hjælp af deres opholdssteder, bosteder og beskæftigelsesafdeling. De giver deres beboere en mulighed for at udnytte deres fulde potentiale, og giver dem det miljøskifte, som de har brug for.

At have det svært som ung

Det er ikke unormalt at have dårlige perioder som ung. Man kan blive udsat for en helt masse ting, og til sidst føle sig rigtigt opbrugt. Det kan føles som om hele verden er imod dig, og at du ikke har nogen at snakke med. Det er vigtigt at huske, at du aldrig er alene. Mange steder har gode intentioner og tilbud, som kan hjælpe på din situation. Om det omfatter at starte på særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse, eller at komme til NBU, så er der nogle derude, der er klar til at hjælpe dig.