Gør dig klar til skolestart efter sommerferien

Sommeren går på hæld, og snart begynder livet som studerende. Forhåbentligt har du haft mulighed for at koble af efter forårets eksamener, fået nogle dejlige dage med solskinsstråler i ansigtet og nydt samværet med dine kære her i sommerperioden.

Få styr på dine studieplaner

Semesterets start betyder altid nye udfordringer. Hvilke fag skal man følge? Skal man undervises i nye bygninger? Eller måske er du flyttet til en ny by, hvor du ikke kender nogen.

Det er altid godt at få styr på sine studieplaner, så der ikke kommer nogen overraskelser. På den måde får du også lettere et overblik over din tid, så du har en bedre fornemmelse af både studietid og fritid. Husk, det sidste er også vigtigt.

Har du tjek på din økonomi?

Det er måske nok det kedeligste gøremål, men ikke desto mindre er det enormt vigtig. For studiestart betyder også nye udgifter. Har du råd til transporten til og fra studiet? Og er der mange nye bøger, der skal indkøbes til det nye semester? Prøv at tjekke ud, om du evt. kan købe nogle af dine bøger brugt. Der er mange penge at spare, hvis du ikke skal ud og købe alle bøger fra ny.

Skal du starte på et nyt studie?

Hvis du skal starte på et nyt studie efter sommerferien, er det højst sandsynligt også ensbetydende med, at du har en rusuge i vente. Rusuger er sjove, men der er også fart på, og man skal være forberedt på at blive kastet ud i mange nye udfordringer.

Måske skal I lege skøre (drikke)lege på dit studie? Måske skal I en tur i parken og løbe kapløb? Hvem ved? Så det er godt at være forberedt på alle situationer. Så sørg for at have noget tøj på, du føler dig godt tilpas i og som er anvendelig på mange måder. Du kan f.eks. have en t-shirt, jeans og en cardigan på. Det kan være, du skal have ekstra tøj på. Just in case du bliver kastet ud i at lave en tøjkæde med dine nye studiekammerater.

Tank op og spis hjernemad

Uden mad og drikke dur helten ikke. Det er måske et gammelt ordsprog, men det holder stadig den dag i dag. Når du sidder til lange forelæsninger eller tilbringer timevis på biblioteket, er det godt have lagt en god bund, der holder din hjerne kørende, så du ikke går sukkerkold. Spis en stor portion morgenmad, der er proppet med kulhydrat og protein, så du har lidt at køre på. F.eks. en portion havregrød og to kogte æg on the side.