Livet som studerende: sådan kan du stresse af

slap af som studerende diamond painting

Det kan være rigtig hårdt at være ung og studerende, hvor der typisk er mange forskellige elementer, der skal gå op i en højere enhed.

Studie, arbejde, venner, familie, kæreste, husholdning, madlavning, transport – og man kunne blive ved.

Derfor kan det være en supergod idé at finde en fritidsaktivitet, der tillader én at slappe af og få orden på tankerne og det dunkende hoved.

I den forbindelse er diamond painting en oplagt hobby – og det er der gode grunde til.

Diamond painting: en smuk kunstform

Har man ikke før stiftet bekendtskab med diamond painting, skal man i den grad glæde sig.

Kort og godt er det en kunstform, der går ud på, at man i stedet for at male på et lærred, lægger små diamanter i forskellige farver derpå.

Det kan føre til et hav af smukke mønstre, figurer og motiver, der glimter flot i lyset, fordi det netop er små diamanter og ikke almindelig maling.

Diamond painting har før kun eksisteret i udlandet, men nu findes der heldigvis også diamond painting i Danmark.

Lad tankerne få frit løb

Diamond painting er blevet en utroligt populær og meget udbredt hobby på relativt kort tid, og det er bestemt ikke tilfældigt.

Udover de smukke værker, man kan lave, har det en beroligende, nærmest meditativ effekt på kroppen og sindet at nørkle med de små diamanter.

Som ung studerende er det en rigtig god måde at stresse af på, fordi man kan lade tankerne løbe fuldkommen frit, mens fingrene er beskæftiget af kunsten.

På den måde kan man dels få slappet af i sindet, dels lade kreativiteten flyde, hvilket resulterer i en harmonisk blanding af mental sundhed og smuk kunst.

En sund hobby

Kunstformen er altså en oplagt fritidsaktivitet for en stresset studerende – eller for mange andre, for den sags skyld – der gerne vil have et dagligt frirum uden nogen form for præstationspres.

Det meditative element gør diamond painting til en rigtig sund hobby, som alle vil have godt af at dyrke fra tid til anden.

Effekten kan mere eller mindre være den samme som det udbytte, man får af at meditere dagligt – forskellen er bare, at man med diamond painting får nogle flotte, hjemmelavede kunstværker med i pakken.

Der er altså ikke andet end gode grunde til at give hobbyen et skud, hvis man gerne vil stresse lidt af i en hektisk hverdag.