Tag på efterskole allerede i 8. klasse

På de fleste efterskoler er der kun mulighed for at gå i 9. og 10. klasse. På Djurslands Efterskole kan du komme afsted allerede i 8. klasse. Tænk at flytte væk hjemmefra til en skole og et fælles hjem med 100 andre teenagere og en flok passionerede voksne – allerede i 8. klasse!

Lyder det som noget for dig, så skal du læse med her. På efterskolen får du nemlig masser af nye oplevelser og udfordringer – i trygge rammer.

Meget mere end bare undervisning

På Djurslands Efterskole forbereder undervisningen dig på folkeskolens afgangsprøve. Det er der styr på. Men du får så meget mere end det.

Du får lærere, som bliver hængende, når skoledagen er slut. Lærere, som interesserer sig for dig, også når du har fri. Voksne, som elsker teenagere som dig.

Men det er ikke det hele. På efterskolen får du venner for livet. Ja, jeg ved hvordan det lyder. Men mange unge i 20’erne holder fast i deres efterskolevenner, måske som roommates eller studiekammerater. Det kan altså noget.

Efterskolen er det bedste sted at blive klogere på, hvem du egentlig er og hvad du kan blive til. Omgivet af venner og voksne, som dedikerer deres arbejdsliv til at hjælpe dig med at finde vej. Den perfekte scene til at øve sig i at være væk fra mor og far. Til at opdage, hvad du egentlig kan selv, hvilket jeg gætter på er mere, end du selv tror.

Er det lidt for up beat? Hvad skal jeg sige, efterskolelivet er reelt en fed oplevelse, som sætter betydningsfulde spor i dig. Men selvfølgelig er det ikke rosenrødt hele vejen igennem. Vi har hver vores kampe og de flytter med ind på efterskolen. Men helt ærligt, jeg tror du kommer stærkere ud på den anden side.

Et sceneskift du ikke kommer til at fortryde

Nogle gange kan et sceneskift være rigtig godt. Det kan være, der bare skal ske noget andet og du er klar på nye eventyr. Det kan også være stemningen er blevet lidt intens derhjemme eller folkeskolen er anstrengende. Uanset årsagen, så kender vi alle til perioder, hvor vi synes, der skal ske noget andet. Tag på efterskole i 8. klasse og få mere med i rygsækken, end du troede var muligt.

Efterskolen forbereder dig ikke kun på eksamen, uddannelse og karriere. Den forbereder dig til livet. Ja, jeg kan stadig godt høre, hvordan det lyder. Men i sidste ende er det ikke 12-tallet der scorer kæresten eller lander dig dit drømmejob. Det er dine actual skills kombineret med din evne til at være et godt menneske. Det lærer du på efterskolen.