5 sjove drukspil til jeres fest

Fest

Drukspil er sjove at bruge til festen eller forfesten, hvor målet er, at der skal noget alkohol indenbords samtidig med, at I har det sjovt. Hvis du leder efter det sjoveste og bedste drukspil, er du kommet til det rette sted. Vi har nemlig samlet fem af de bedste og sjoveste drukspil her på siden. Nogle af dem kræver et sæt spillekort, nogle kræver et sæt terninger, mens et enkelt ikke kræver noget. Det er desuden altid tilladt at justere reglerne, så I selv kan bestemme antallet af slurke eller genstande, I skal drikke.

1. Jeg har aldrig – drukspillet uden rekvisitter

‘Jeg har aldrig’ er et populært drukspil, der ikke kræver hverken spillekort eller terninger. Faktisk kræver drukspillet ikke andet, end at I er mindst to deltagere. ‘Jeg har aldrig’ er dog sjovest at spille, hvis I er mindst fire personer sammen.

drukspillet er meget simpelt. Hver spiller siger på skift en sætning, der starter med: ”jeg har aldrig”. Hvis en spiller rent faktisk har udført den handling, som sætningen handler om, skal den givne spiller tage en tår af sin drink. Sætningerne kan blandt andet lyde sådan her:

  • ”Jeg har aldrig tisset i badet”
  • “Jeg har aldrig fået en fartbøde”
  • ”Jeg har aldrig haft sex med en mand”
  • ”Jeg har aldrig haft en kæreste”

I kan selv finde på mange flere ”jeg har aldrig”-sætninger, som kan bruges i drukspillet.

2. Pyramide – drukspil med kort

Pyramide er et meget kendt drukspil, der virkelig er sjovt, nemt og effektivt – hvis I gerne vil have slukket tørsten i en fart. Hvis du vil vinde pyramidespillet, skal du kunne holde masken, mens du snyder dine venner. Samtidig skal du være god til at huske. Drukspillet bliver altså også sværere og sværere, des mere berusede I bliver.

Til et drukspil skal I bruge:

  • Et sæt spillekort uden jokere
  • Minimum 2 deltagere. Spillet er sjovere, hvis I er flere – op til omkring 6 personer.

Sådan spiller I:

Alle spillere skal have fire kort på hånden. Det er kun spilleren selv, der må se sine egne kort. I må bruge 1 minut på at se på jeres kort og huske dem, hvorefter de skal lægges på bordet med bagsiden opad. I må ikke kigge på jeres kort igen, før spillet er slut. Når I har kigget på jeres kort og lagt dem på bordet, laver I en pyramide af de resterende kort på bordet. Pyramiden skal have 5 rækker af kort, og kortene skal ligge med bagsiden opad. De fleste kort skal placeres, så de ligger vandret i pyramiden, mens nogle kort skal vende lodret.

Spillet starter ved, at I vender et kort om i nederste række af pyramiden. Hvis en deltager har kortet på sin hånd, må denne uddele én tår til en anden person. Man kan dog også vælge at snyde. Man kan sige, at man har kortet på hånden, selvom det ikke er tilfældet. Den person, der har fået en tår, skal nu bestemme, om denne tror på, at den anden person rent faktisk har kortet. Hvis personen, der har fået en tår, tror på, at den anden person har kortet, skal der drikkes. Hvis personen ikke tror på det, skal personen, der har givet tåren ud, vende det rigtige kort om.

Sådan fortsættes spillet, indtil der ikke er flere kort i pyramiden. Hvis personen derimod taler sandt og kan vende det rigtige kort, skal den personen, der oprindeligt fik 1 tår nu drikke dobbelt – altså 2 tårer.

Spillet fortsættes sådan, indtil der ikke er flere kort i pyramiden. Når der ikke er flere kort i pyramiden, skal hver spiller sige, hvilke kort denne har på bordet i den rigtige rækkefølge. Hvis man ikke kan huske sine egne kort, skal man drikke en genstand.

Så hvor meget skal man drikke?:

  • 1. række i pyramiden: 1 tår
  • række i pyramiden: 2 tårer
  • række i pyramiden: 3 tårer
  • række i pyramiden: 4 tårer
  • række i pyramiden: 5 tårer
  • Hvis man bliver opdaget i snyd, skal man drikke dobbelt.
  • Hvis man tror, at en person snyder, men personen har talt sandt, skal man selv drikke dobbelt.
  • Hvis kortet ligger lodret, skal man drikke dobbelt
  • Hvis man ikke kan huske sine egne kort eller vender et forkert kort, skal man drikke en genstand.

3. Vandfald – drukspil med kort

Vandfald er et meget klassisk drukspil, som også er utrolig populært. Især er det nok populært, fordi det er et utrolig effektivt drukspil. Du skal i hvert fald ikke være bange for, at du stadig er tørstig, når drukspillet er slut. Det er sjovest at spille vandfald, hvis I er mellem 4 og 8 personer. Vandfald kan dog også være et drukspil for 2 personer.

Til et drukspil skal I bruge:

  • En tom flaske
  • Et sæt spillekort uden jokere

Sådan spiller I:

Stil den tomme flaske på bordet, og læg alle spillekortene uden om flasken i en cirkel. Cirklen må ikke være brudt. Hver spiller skal så trække et kort fra cirklen uden at bryde den. Hvis cirklen brydes, skal spilleren, der brød den, drikke en genstand. Kortet man trækker, har en regel, som skal overholdes. Reglerne kan du se her:

  • Es: Hvis du har trukket es, skal du på et vilkårligt tidspunkt i spillet kigge på en anden spiller, mens du laver en cirkel med din finger om dit øje. Når du begynder at kigge på personen, skal du samtidig begynde at tælle. Når personen opdager, at du kigger på denne, skal personen drikke det antal slurke, der svarer til det, du havde nået at tælle til.
  • Sorte kort 2-5: Drik selv det antal slurke, kortet angiver.
  • Røde kort 2-5: Giv antallet af slurke til en anden.
  • 6: På et vilkårligt tidspunkt, skal du lægge din tommelfinger på kanten af bordet. De andre spillere skal derefter gøre det samme. Den spiller, der gør det sidst, skal drikke 5 slurke.
  • 7: Find på en kategori. Alle spillere skal nævne ting inden for kategorien. Den, der ikke kan finde på noget, skal drikke 5 slurke.
  • 8: Du må gå på toilettet, når du har lyst.
  • 9: Du må finde på en regel. For eksempel, at man skal sige skål på en bestemt måde, inden man drikker. Hvis en spiller glemmer reglen, skal denne drikke 5 slurke.
  • 10: Alle skal begynde at drikke, og man må først stoppe, når spilleren til højre for en, er stoppet. Du er naturligvis den første, der må stoppe.
  • Knægt: Alle mænd drikker.
  • Dronning: Alle kvinder drikker.
  • Konge: Du er konge og må lave alle regler, indtil en ny trækker kongen.

Hvad skal flasken bruges til?

Flasken er midtpunkt i drukspillet. Kortene skal ligge om flasken i en cirkel uden at brydes. Når du har trukket et kort, skal du desuden lægge det på den tomme flaske. Således vil der altså til sidst være en stak kort, der alle skal balancere på den tomme flaske. Hvis du vælter stakken med kort, når du skal få dit eget kort til at balancere, er spillet slut, og du skal drikke en genstand. Vandfald er altså et meget simpelt drukspil, som slukker alle spilleres tørst. Hvis du vil sætte dit eget præg på drukspillet, kan du selv finde på andre regler, I kan følge.

4. Det tomme glas – drukspil med terninger

Det tomme glas er et nyt drukspil, som især er populært blandt de unge. Det er da også et drukspil, der ikke kan slå fejl. Det er nemlig et drukspil, der ikke kræver særlig meget, det er virkelig nemt og enkelt, og derudover er drukspillet effektivt. Du går ikke tørstig eller ædru fra drukspillet, hvis drukspillet hedder Det tomme glas.

Til et spil skal I bruge:

  • Minimum 2 spillere
  • 1 terning
  • 6 glas
  • 6 stykker papir
  • En kuglepen

Sådan spiller I:

Drukspillet er meget enkelt og lige til. I skal starte med at fylde de 6 glas med alkohol. Det er en god ide at fylde forskellige mængder i de forskellige glas. Derefter skriver i tallene 1-6 på de 6 stykker papir, således at hvert papir har et forskelligt tal. Glassene med alkohol sættes nu ovenpå papiret, så der er et stykke papir under hvert glas.

Den yngste spiller i drukspillet starter. Spilleren slår med terningen, hvorefter spilleren skal tømme det glas, der står på nummeret, der svarer til terningen. Spillet fortsættes sådan, indtil alle glas er tømte.

Drukspillet giver altså garanti for druk i hver eneste omgang. Du kan ikke slippe, men det kan dine venner heller ikke. Dette drukspil er altså optimalt, hvis I skal slukke tørsten i en fart.

5. Snyd – drukspil med terninger

Snyd er et drukspil med terninger, som faktisk er kendt under flere navne. Hvis du kender drukspillet Tænkeboks eller Løgn, så kender du altså også drukspillet Snyd – for det er samme spil. Snyd er et meget klassisk drukspil, hvor du ikke blot skal være heldig. Hvis du vil vinde drukspillet, skal du nemlig også være ret god til at snyde.

Til et spil skal I bruge:

  • Fem terninger per spiller
  • Et raflebæger til hver spiller.

Sådan spiller I:

Til dette drukspil skal hver spille have fem terninger og et raflebæger. Alle spillere skal slå med terningerne samtidigt, men terningernes resultat skal holdes skjult af raflebægerne. Nu skal alle spillere så på skift byde på, hvor mange terninger, der har et bestemt antal øjne. Eksempelvis kan den første spiller sige ”Jeg tror, der er fem 2’ere” – dette naturligvis uden at vide, om der er fem 2’ere. Den næste spiller skal så byde over eller løfte sit raflebæger. Man skal kun løfte sit raflebæger, hvis man ikke tror på den anden spillers bud.

Hvis man vælger at byde over den anden spiller, tæller antal terninger altid højere end antal øjne. Det betyder altså, at et gæt på tre 3’ere slår et gæt på to 6’ere. Dog slår tre 6’ere altid tre 3’ere. Når man byder, skal man altid byde over den forrige spiller. 1’ere tæller som jokere, og terningerne med ét øje kan således tælle for alle slags.

Snyd lyder indtil videre altså ikke som et rigtigt drukspil, for vi er endnu ikke kommet til det punkt, hvor spillerne rent faktisk skal drikke. Det skyldes dog også, at Snyd både kan spilles som drukspil og som almindeligt terningespil. Hvis du spiller Snyd som drukspil, skal du drikke, hvis dit bud slår fejl, og det udfordres af en anden. Det vil altså sige, at du skal drikke, hvis spilleren efter dig løfter sit raflebæger, og dit bud ikke holder stik. Hvis du taber en runde, skal du desuden afgive en terning – altså falder antallet af terninger i spil med en for hver runde.

Taberen af spillet er den, der ikke har flere terninger i raflebægeret. Drukspillet kan gøres til et mere effektivt drukspil, hvis taberen af hele spillet skal drikke en her genstand.

Mange flere drukspil

Der findes rigtig mange sjove drukspil. De forskellige drukspil har forskellige sværhedsgrader, ligesom nogle af drukspillene er langt mere effektive end andre. Du kan dermed også selv bestemme, hvilket drukspil du synes bedst om – og hvilket drukspil, der vil passe bedst ind i din fest. Der er nemlig stor forskel på, om et drukspil er egnet til en stille og rolig aften eller den helt store aften i byen. Drukspil er gode til at sætte gang i festen. Drukspil er gode, hvis I skal have slukket tørsten hurtigt og effektivt. Drukspil er bare helt geniale. God fornøjelse med drukspillet – og god fest!