Hemmeligheden bag at holde styr på alt i en skilsmisse

Når et forældrepar går fra hinanden, er der en masse der skal gås igennem, og den proces kan være ekstrem lang. Du skal vide noget omkring skilsmisse og separation inden du bliver skilt, så du ved hvad der er bedst for barnet, og hvordan i kan melde det ud foran børn osv.

Der er altså nogle regler

Først og fremmest er det vittigt at i har en prøve periode for at se om i virkelig vil det her. Vil i virkelig skilles nu, eller skal det lige vente lidt? Der findes to forskellige former for skilsmisse den skilsmisse uden nogen særlige grunde til det hele og hvor der ligger grunde bag skilsmissen.

Sådan søger du om skilsmisse

Hvis du virkelig vil skilles, skal du sende en ansøgning til familieretshuset. For ellers kan det ikke lade sig gøre. Hvis ikke din ægtefælle vil skrive under, så skal der laves en sag. Hvis nu i begge er enige om at blive skilt, og enige om de vilkår der er jamen så kan i gøre det uden en vilkårsforhandling hos familieretshuset.

Hvad hvis i ikke er enige?

Hvis i ikke er enige om at ville skilles, eller om de vilkår der gælder i forbindelse med skilsmissen, så skal i altså til en vilkårsforhandling. Her får i som forældre vejledning indenfor skilsmisse, og mulighed for at tale om hvad der skal ske. Det er dog familieretten som træffer afgørelsen også hvis i ikke bliver enige.

Advokater i forbindelse med skilsmisse

Det er vigtigt at huske på at en ægtefælle har ret til at kunne ophæve familien. For hvis ikke de mener samlivet kan fortsætte så er de nødsaget til at gå fra hinanden. Det skal foregå igennem statsforvaltningen og så er det dog vigtigt at man som ægtefæller er enige. Der er ret mange betingelser der skal opfyldes.

Man skal være afklaret med om der skal betales bidrag, eller noget særeje der skal laves enligheder omkring. Nogle gange kan det gå så galt at der er behov for en advokat, en advokat kan være behjælpelig i mange situationer. Har du behov for en forsvarsadvokat, det kan være du skal i en sag, eller bare har nogle spørgsmål, så er det godt at vide hvad du egentlig skal gøre, og hvad der sker hvis du kontakter en advokat. En advokats opgave er at rådgive dig bedst muligt under en sag. Hvis du bliver varetægtsfængslet, har du ret til en advokat indenfor 24 timer, og stillet for retten indenfor 24 timer, der får du udleveret en advokat, men ellers skal du selv betale for en advokat, så er det nemlig privatantaget.

Hvilke opgaver har en forsvarsadvokat

En advokat har den opgave at tiltale interesser hos den sigtede, der er forskellige opgaver indenfor hvordan advokaten tager parti, men han/hun har pligt til at være på din side. Inden en retssag skal advokaten høre politiets afhøringer, for at få taget lidt efterforskningsarbejde og lign, så de ved noget om hvad der sker.