Hvad er helium, og hvordan bruger du det bedst til en fest?

Balloner med helium er et sikkert hit til dine fester. De er sjove, billige og giver et godt indtryk. Balloner i sig selv er også alsidige, gør det selv-venlige og kan tilpasses alverdens formål, du måtte have. Kombineret med helium bliver dine balloner ekstra underholdende, da de vil svæve og hænge oppe under loftet, medmindre de har modvægt eller en anden genstand, der holder dem nede. Men hvad er det nu lige helium er for noget? Og hvordan bruger man helium bedst, når man skal skabe en fest fyldt med herlige heliumballoner? Det vil denne artikel forsøge at redegøre for. Først vil der være en introduktion til helium som stof. Derefter vil det kort blive beskrevet, hvordan du bedst bruger helium til din næste fest.

Hvad er helium for noget?

Helium kommer af det græske ord for solen, helios, og er det andet grundstof i det periodiske system med det kemiske symbol He. Helium er til stede overalt i universet, og selvom du ikke kan se eller smage det, er der helium i mange af de ting, vi bruger i hverdagen, for eksempel teknologi, medicin og biler.

Helium er en af syv ædelgasser, der findes i det periodiske system. Ædelgasser kan meget simpelt forklares som værende et af de syv kemiske grundstoffer, der er i gruppe 18 i det periodiske system. De kaldes ”ædle”, fordi man i starten ikke mente, at de kunne binde sig til noget, altså at de ikke reagerede med nogle andre atomer. I starten var de også klassificeret i gruppe 0 af samme årsag. Men det er senere blevet ændret, da man har opdaget, at nogle af dem faktisk kan binde sig til andre atomer, om end det sker meget sjældent og under specielle forhold.

Hvordan bruger man helium bedst til en fest?

Helium har også den egenskab, at det er lettere end luften. Faktisk hele 14,5 gange lettere end luften. Derfor er helium perfekt til balloner og andre oppustelige genstande, man kan finde til en fest, fordi de vil svæve oppe i luften grundet deres lethed. Du kan altså bruge helium til at fylde i balloner for at give din fest et ekstra pift. Det kan være smart at købe færdigoppustede balloner med helium, men man kan også købe en tank med helium i og selv sørge for at puste ballonerne op. Som tommelfingerregel kan man sige, at jo flere balloner du skal have pustet op, desto mere mening giver det at vælge en tank. Skal det være enkelt og nemt, kan du gå med færdigoppustede balloner.