Godt at vide inden du skal til bryllup

Når nogen, du har kært, skal holde deres livs kærlighedsfest, kan du måske blive lidt i tvivl om, hvad det helt præcist går ud på, og hvad der forventes af dig som gæst til et bryllup.

Der findes en lang række af traditioner, som kan være festlige at følge. Men er du ikke forberedt, kan det være svært at finde rundt i. Her kan du læse om dem alle sammen.

Når kirkeklokkerne bimler

Mange vælger at blive gift i kirken. Her er det tradition, at brudens far følger hende op til alteret efterfulgt af brudepigerne. Fra gammel tid gjorde man det i symbol på, at faren giver sin datteren videre til hendes kommende ægtefælle.

Gommen står allerede ved alteret. Ved hans side står hans forlover, der holder ringene.

Efter ceremonien kaster man ofte ris på brudeparret, hvorefter bruden kaster sin brudebuket mod de ugifte kvinder. Traditionen siger, at den kvinde, der griber buketten, er den næste, der skal giftes.

Lad festen begynde

Det er ikke kun i kirken, der er traditioner – det er der også til selve festen og under middagen. Her kommer en liste over de vigtigste:

  • Mændene må ikke smide jakken, før gommen har gjort det. Så må man svede igennem!

  • I løbet af aftenen klirrer gæsterne på glassene. Det betyder, at brudeparret skal stille sig på deres stole og kysse hinanden.

  • Når gæsterne derimod tramper i gulvet, betyder det, at brudeparret skal kravle ned på gulvet og kysse under bordet.

  • Forlader gommen selskabet, fordi han skal på toilettet, skal alle herrerne løbe op til bruden og kysse hende på kinden. Forlader bruden ligeledes selskabet, skal alle kvinderne kysse gommen på kinden.

  • Efter brudevalsen skal gommens spidser på strømperne klippes af.

Det vigtigste er, at du går med på legen, og at du glæder dig til en kærlighedsdag!