Er du akademiker, og mangler du en fagforening?

I så fald bør du overveje at finde en fagforening, der har valgt at specialisere sig inden for akademikere. Ofte vil akademikere have nogle andre udfordringer på jobbet end eksempelvis en erhvervsuddannet. Derfor er det vigtigt, at dine kontaktpersoner forstår både hvad din uddannelse og jobstilling omfatter. Kun på den måde kan fagforeningen hjælpe dig optimalt.

Klik her, hvis du gerne vil læse mere om, hvordan en fagforening, der er specialiseret i akademikere, kan hjælpe dig.

Lad en fagforening være din hjælpende hånd

Når du vælger at melde dig ind i en fagforening, får du adgang til alle de kompetente medarbejdere i fagforeningen. Alle medarbejderne brænder efter at hjælpe dig med blandt andet karrieresparring, juridisk rådgivning samt arbejdsmiljø. Hvis du derfor overvejer et jobskifte eller optimering af din nuværende stilling, kan fagforeningen hjælpe dig. Ligesådan kan de også hjælpe dig, hvis din arbejdsgiver ikke overholder vilkårene i din kontrakt. Eller hvis du oplever mobning eller chikane på arbejdspladsen.

Forskellige fagforeninger har forskellige visioner

Når du leder efter en fagforening, bør du altid tage et kig på dens vision. Det er vigtigt, at fagforeningens vision matcher dine egne værdier. Eksempelvis er det et godt tegn, hvis fagforeningen tror på, at de kan gøre en forskel ved at stå sammen. Det er nemlig essensen af en fagforening.

Andre gode værdier ved en fagforening

Nogle fagforeninger vil også gerne inddrage den viden og det engagement, som de ved, at deres medlemmer bærer rundt på. Derudover vil de typisk gerne rekruttere så mange medlemmer så muligt, så fagforeningen kan stå endnu stærkere. Her er det også en fordel med en fagforening, der er specialiseret inden for dit faglige område. Ellers kan du risikere, at sagsbehandlerne ved lidt om en masse forskellige fagområder. I stedet vil du hellere have, at de ved meget om lige præcis dit fagområde.

Derudover er det også et godt tegn, hvis fagforeningen ønsker, at dens medlemmer vil bruge den aktivt. Det betyder nemlig, at du altid kan komme til din fagforeningen. Uanset, hvor lille eller stor din forespørgsel måtte være.

Kan alle mennesker blive medlem af den samme fagforening?

Ofte vil fagforeninger have et fagligt fokus. Det kan eksempelvis være et akademisk fokus. På den måde kan sagsbehandlerne nemlig dygtiggøre sig inden for et afgrænset, fagligt område. Det sikrer dig kompetente og erfarne sagsbehandlere, der kan give en solid og grundig vejledning.